Servis Asansörü

Servis Asansörü Hakkında

İlk servis asansörü üreticisi bizim bakkaldır.
Annem bir yandan babam bir yandan nenem, amcam, dayım hiç siparişleri bitmezdi. Aile apartmanında olduğumuzdan bizim oralarda bu siparişlere “ yumuş ” siparişi verenlere “ yumuş buyuran ” bir de “ yumuş tutan ” vardır o da bendenizdim. “ Yapamam ” dediğimde başıma neler geleceğini çok iyi bilirdim.
Bakkal İsmail derdimi çok iyi anlardı, arkadaşlarım iki taş bir kale futbol maçı oynarken bozkırın tozlu yollarında ben bakkal çırağı gibi bizim evlere sipariş pardon “ yumuş ” taşırdım.
Bakkal İsmail bana bir gün dedi ki “ sen bir sepet bul ipini ben ayarlayacağım “ ne demek istediğini o zaman anlayamasamda. Sepetle ipin bir araya gelmesiyle siz deyin “ teleferik “ sistemi ben deyim “ servis asansörü “ bu icat beni çok kurtarmıştı. İşte bu yüzden adı ister yemek, ister servis, ister monşarj, ister dilsiz garson olsun benim için yumuş matik olan bu servis asansörlerinin asansörlerin icadı biziz.

Servis Asansörünün Tarihçesi 

Yemek ya da servis asansörlerine monşarj asansör de denir.
Monşarj Asansör (Servis asansörü) yük taşıma için tasarlanmış asansörlerdir.
Sakın denemeyin bu insanları taşımak için değildir. İnsanların giremeyeceği boyutlarda tasarlanmış olan yemek asansörleri ya da servis asansörleri küçük yük asansörleridir. Servis asansörleri, ağırlıklı yemek servisleri ve büyük mutfaklarda kullanıldığı için yemek asansörü olarak da anılmaktadır.
-Büyük evlerde de kullanılabilir
Servis Asansörü ya da monşarj asansör olarak da bilinen bu asansör tipi, genelde restoran, otel, ve villalarda mutfaktan yemek yenilecek yere mutfak ve yemek malzemelerini taşımak amacıyla kullanılır.

Servis Asansörü Kapasitesi

Servis asansörlerinin taşıma kapasitesi 50 kg ile 300 kilo gram arasında bulunmaktadır. Yemek asansör kabini ve kapıları hijyenik olması açısından paslanmaz kaplamalı olarak tercih edilmelidir.
Yemek asansörlerinde, genellikle fazla yer işgal etmedikleri için giyotin kapılar tercih edilir. Kullanıcının isteğine göre yemek asansör kabinin içine raf sistemi yapılabilmektedir.
Evlerden ziyade onları genellikle ticari mutfaklarda, restoranlarda, otellerde, bakım evlerinde, okullarda görürsünüz.
Yiyecekleri, kirli bulaşıkları, çamaşırları ve daha fazlasını bodrum katlarından en üst katlara ve aralarındaki her yere taşımak için kullanılırlar.
İlk örnekleri 1880’li yılların sonunda Amerika’da görüldü.

Servis Asansörünün Gelişimi 

Günümüzün sürümleri kendilerine bağlı interkom sistemlerine sahip olabilir, böylece çeşitli katlardaki insanlar iletişim kurabilir.
Günümüzün modelleri, odanın geri kalanının iç tasarımına uyum sağlama kabiliyeti ile çekici ve şıktır. Artık onlar hantal, beceriksiz, çirkin iş atları. Şimdi, yıldırım hızında tepki gerektiren bir dünyada verimliliği temsil ediyorlar.
-Dilsiz garson da diyebiliriz
Düşünsenize hangi garson dayanabilir yüksek katlara mutfaktan yemek çıkarmaya, 2. Gün istifa eder bana kalırsa maaşını ne kadar yüksek yaparsanız yapın. Çünkü insan gücü buna dayanmaz. Ama  çağımız elektronik çağı cebindeki sipariş kutusundan mutfağa bir sinyalle gönderdiği siparişleri hazır olunca hoop bir asansörle yukarı çağırıyor.
Kişi kapasitesinin yanı sıra Servis Asansörü  modelleri hızlarına göre de değişim göstermektedir. Yapılmakta olan tasarım işlemleri sayesinde de asansörlerin kullanımı da değişim göstermektedir. İnsanların bu aşamada yapmaları gereken en önemli şeylerden biri de isteklerini tam olarak bilmek olmalıdır. Böylelikle yapılacak olan seçim ile beraber isteklerin yerine getirilmesi çok daha kolay meydana gelir. Daha öncesinde Servis Asansörleri konusunda net bilgisi olmayan kişilerin ise ankara asansör bakımı dikkatlice araştırma yapmaları önemlidir. Kişiler http://www.anilasansor.com adresinden yapacakları incelemeler ile istedikleri asansörler hakkında bilgi sahibi olacaklardır.
[caption id="attachment_5731" align="alignnone" width="448"]Servis Asansörü,Yemek Asansörü,Asansör,Ankara Asansör,Servis Asansörü Ankara,Yük Asansörü Servis Asansörü,Yemek Asansörü,Asansör,Ankara Asansör,Servis Asansörü Ankara,Yük Asansörü[/caption]

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Asansör Etiketleri

Asansör Nasıl Çalışır?

Servis Asansörü