Engelli Asansörü

Engelli Asansörü

Engelli insanların yaşamları şüphesiz ki diğer insanlardan oldukça zor. Normalde insanlara çok kolay gelen şeylerin büyük bir kısmı onlar için ciddi anlamda zahmetli oluyor. Normalde merdiven çıkmak ve katlar arasında dolaşmak normalde kısa bir sürede yapılacak bir işlem. Fakat engelli olan bir bireyin merdivenleri kullanması tahmin edilebileceğinden çok daha zor. Her seferinde onlara yardım edecek birini bulamayacakları için çoğu zaman ne kadar gayret etseler de üst ya da alt katlara ulaşamıyorlardı. Daha sonrasında ise bu konuda oldukça etkili çalışmalar yapılmaya başladı. Engelli asansörü de yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkan ürünlerden bir tanesi. İlk üretilmeye başladığı dönemlerde her ne kadar çok fazla yerde kullanılmamış olsa da günümüzde artık bu konuda farklılıklar kendini göstermeye başladı.

Engelli Asansörü Çeşitleri

Şimdilerde engelli asansörü konusunda yapılmakta olan incelemelerde de görülebileceği üzere farklı tiplerde insanlara sunuluyor. İnsanların yapmaları gereken şey ise bunlar içerisinden en uygun olanlar seçilerek montaj işlemleri yapılacak, böylece engelli bireyler hiçbir sorun olmadan istenilen katlara inip çıkabilirler. Yaşlı ya da engelli bireyler için tasarlanmış olan engelli asansörü; giriş rampası olmayan bina girişleri ile içten merdivenli evlerde kullanılabilir. Tekerli sandalyenin kayıp düşmemesi adına da tekerlekleri koruyan hidrolik liftli tabanın yanı sıra üstten dengenin kaybedilip düşülmesini engellemek adına yine hidrolik yapıda ön ve arka kısmında bariyerler bulunur.

Engelli Asansörü Servisi

Evlerde engelli asansörü kullanmak isteyenlerin çalışma şekli de aynı diğer asansörlerde olduğu gibi. Her ne kadar şimdilerde insanların büyük bir kısmı evlerde kullanım için engelli asansörlerinin çok fazla yer kapladığını düşünseler de son dönemlerde meydana gelmekte olan gelişmeler ile beraber farklı tiplerdeki asansörler engelli ve yaşlı kişilerin var olduğu alanlarda hazırlanıyor. Gerek iç gerekse dış mekanlarda kurulabilen engelli asansörlerinden biri olan dikey sistem asansör, birçok kişinin en fazla gördüğü asansör modelleri içerisinde yer alıyor. hidrolik ve açık kabin, vidalı açık gibi birçok farklı modeli olan dikey sistem  engelli asansörlerinde makaslı sistem olarak adlandırılan körüklü bir mekanizma bulunuyor.

Engelli Asansörünün Montajı

Normal asansörlerden farklı olarak engelli asansörü üretiminde birçok farklı ankara asansör bakımı detayın üzerinde duruluyor. Asansöre giriş ve çıkış kolaylığı başta olmak üzere sarsıntı ve hız gibi konularda başarılı bir şekilde yapılacak olan çalışmalar, engelli bireylerin bindikleri zaman herhangi bir sorun ile karşılaşmasının da önüne ankara asansör bakımı geçmiş oluyor. İlk hazırlanmaya başlanıldığı dönemlerde engelli asansörleri tek tipte hazırlanıyordu. İlerleyen dönemlerden itibaren ise artık bu konuda ciddi değişimler kendini gösteriyor. İnsanların bu aşamada var olan gelişmeleri dikkatli şekilde takip etmesi ve bunlara göre en etkili şekilde seçimlerin yapılması son derece önemli oluyor. İncelemelerin sonrasında elde edilecek olan engelli asansörleri ile beraber ise engelli olan bireylerin katlar arası geçişi çok daha kolay oluyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Servis Asansörü

Asansör Etiketleri

Asansör Nasıl Çalışır?