Hidrolik Asansörler

Hidrolik Asansörler Hakkında

Her geçen gün kullanım alanı artmakta olan asansörler, böylesine fazla tercih edilmeye başlayınca da farklı modellerde hazırlanarak insanlara sunulmaya başladı. İnsanlar da böylelikle kendi isteklerini mümkün olan en iyi şekilde karşılayacağını düşündükleri modellerdeki asansörler arasından seçimlerini yapıyorlar. Hidrolik asansörler de yine bu aşamada sıklıkla hakkında araştırmalar yapılan asansör modelleri içerisinde yer alıyor. Hidrolik asansörler ağırlıklı olarak trafik yoğunluğunun çok fazla olmadığı, belirli bir seyir mesafesine sahip ve asansör makine dairesi olmayan binalarda tercih ediliyor. Klasik tarzdaki asansör modellerinde makine dairesi olması gerekir. Hidrolik asansörlerde ise makine dairesinin yerine hidrolik ünitesinin monte edilebilmesi adına uygun bir zeminin olması yeterli olacaktır.

Hidrolik Asansörler in Kullanımı

İnsanların ihtiyaçlarına göre hidrolik asansörler yük, araç ya da insan taşımak adına rahatlıkla kullanılabilir. Bununla beraber fabrika, depo, mağaza gibi farklı alanlarda yük platformu şeklinde tasarlanmış olan kaldırma araçlarında da hidrolik hareket sistemleri kullanılmaktadır. İsminden de anlaşılabileceği gibi hidrolik asansör modellerinde hidrolik yağ basıncının kullanılması sonrasında piston vasıtası ile kabin hareketi sağlanmış olur. Asansör kabini aşağıya doğru hareket ettiği zaman kabinin kendi ağırlığından yararlanılır. Kabin yukarıya doğru hareket edeceği zaman ise hidrolik yağ basıncı kullanılır. Kaldırma yüksekliğinin arttırılabilmesi adına palangalı donanım da tercih edilir. Yüksek taşıma mesafelerinde ise yalnızca indirekt sistemler kullanılır. Bu tarz sistemlerde kabin hızı silindir hızının iki katı olduğundan, yüksek hızlarda indirekt sistemlerin kullanımı çok daha avantajlı olur.

Hidrolik Asansör Modelleri

İnsanların bir kısmı hidrolik asansörlerle ile alakalı ilk olarak bu sistemin yeni olduğunu düşünüyorlar. Gerçekte ise hidrolik asansörlerin prensibi oldukça eskiye dayanır. O dönemlerde sıvı tercihi önceleri su iken daha sonrasında yağ kullanılmıştır. Hazırlandığı ilk zamanlarda hidrolik asansörler depolarda ve fabrikalarda kısa irtifalarda yük asansörü olarak kullanılırdı. 1950’li yıllardan sonra ise hidrolik asansörler insan asansörü olarak da yaygın bir şekilde ankara asansör bakımı kullanılmaya başladı. Hidrolik asansörlerin böylesine fazla kullanılmasındaki en büyük etkenlerin başında; düşük malzeme maliyetleri ve bakım ücretleri geliyor. Bunun yanı sıra statik hesaplamalarında kolaylık, sessiz çalışma, yüksek taşıma kapasitesi, otomatik seviyeleme, hassas kat ayarı, darbesiz kalkış ve duruşu gibi pek çok özelliği nedeni ile birçok farklı yerde hidrolik asansörler kullanılıyor.

Hidrolik Asansör Bakım Firmaları

Seçilecek olan hidrolik asansörlerin içerisinden doğru seçimlerin yapılabilmesi adına mühendislerin bu alanda yeterli oranda bilgi sahibi olması gerekmektedir. Çünkü konu ile alakalı yeterli oranda bilgi sahibi olmayan mühendislerin gerçekleştireceği seçimlerin sonrasında ortaya çıkacak olan sonuçlar asla isteklerin yerine getirilemeyeceği bilinmelidir. Hidrolik asansörler de klasik asansör modelleri gibi özenle kullanılmalıdır. Düzenli olarak yapılacak bakımlar ve doğru kullanımlar ile beraber asansörler çok uzun süreler boyunca kullanılacaktır. Hidrolik asansörlerin doğru şekilde kullanılması ile beraber de insanlar pek çok avantaja sahip olmuş olacaklardır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Servis Asansörü

Asansör Nasıl Çalışır?