Makine Dairesiz Asansörler

Makine Dairesiz Asansörler Hakkında

Yüksek katlı binalar ve iş yerlerinde katlar arası insan ve yük taşımacılığı son derece önemlidir. Bu aşamada yapılacak olan en ufak bir yanlış karar verme süreci ile beraber ortaya çıkacak olan sorunlar tahmin edilenden de ciddi olabilir. Bunu bilenler de bulundukları alanlarda mümkün olduğu kadar asansör kullanmak istiyorlar. Şimdilerde artık asansörler farklı özelliklere sahip olarak hazırlanıyor. Makine dairesiz asansörler de son dönemlerde sıklıkla tercih edilen asansör çeşitleri içerisinde kendine yer buluyor. İnsanların büyük bir kısmı için asansör denilince akla makine daireli asansörler geliyor. Bu asansör çeşitleri binaların üzerinde oldukça belirgin yapıya sahiptir. Böyle olunca da binanın üzerinde belirli bir yer kaplar.

Makine Dairesiz Asansörler

Makine dairelerinin bina içerisinde kaplayacağı yerin yanı sıra binanın estetiğini bozduğu düşünüldüğü zaman binaların yapısı ve kullanım alanları ile alakalı tasarruf edilmek istendiği zaman makine dairesiz asansörler çok daha önemli bir hale geliyor. Bu tip asansörlerde makine dairesine ihtiyaç duyulmaması sayesinde gelir getirmekte olan bina alanını arttırmakla kalmıyor, aynı zamanda sistemin elektrik etkinliği ve işletme maliyeti düşürülerek ek değer de kazandırılmış oluyor. Makine dairesiz asansör modellerinde tahrik makinesi asansör kabininin üst kısmında veya kuyu içerisinde yer alıyor. Bütün malzemenin kuyuya monte edilmesi sayesinde tasarımcılar asansör konumu ve yerleşimi konusunda ciddi kolaylıklar elde ediyorlar.

Makine Dairesiz Asansörlerin Bileşenleri

Bu tarz asansörlerde tercih edilen dişlisiz yani senkron asansör makine motorları pek çok avantaja ve üstünlüğe sahiptir. Makine dairesiz asansörler için tercih edilen makineler frekans kontrolü çalışır. Motora akuple edilen yüksek duyarlı enkoder ve hassas denetim sağlamakta olan kapalı çevrim sürücü sistemi ile kalkış, seyir ve duruş sırasında oldukça etkili bir ankara asansör bakımı sağlanmış olur. Makine dairesiz asansörler titreşimsiz ve sessiz çalışırlar. Konforlarının yanı sıra mıknatıs uyarmalı dişlisiz tahrik sistemlerinin var olan geleneksel asenkron motor sistemlerine kıyasla üstünlüğü beraberinde getirmiş olduğu şey enerji tasarrufudur. Yüksek bir hızla dönmekte olan mıknatıs uyarmalı senkron motorlarda enerji verimi, asenkron olan motorlardan çok daha yüksek düzeylere çıkabiliyor.

Makine Dairesiz Asansörlerin Kullanım Alanları

Dişli grubun ortadan kaldırılmış olması ile beraber aynı tahrik gereksinimi adına geleneksel sistemlere oranla %40’lara veren varan oranda çok daha küçük motor gücünün seçilmesi mümkün olacaktır. Makine dairesiz asansörler her çeşit binaya oldukça rahat bir şekilde entegre edilebiliyor. Böylelikle makine dairesiz asansörlerin kullanım alanları da çok daha hızlı artmış oluyor. İnsanların büyük bir kısmının en fazla çekindikleri konulardan biri asansörlerin sıklıkla arızalanması. Makine dairesiz asansörlerde dişli kutusu olmadığı için yıpranma olasılığı çok daha azdır ve bakımı da son derece kolaydır. Yağsız olan sistemi ile beraber gerek çevre kirliliği gerekse yangın tehlikesi de tamamen ortadan kaldırılmış oluyor. Optimum performansa sahip olması ile beraber de insanlar gönül rahatlığı ile makine dairesiz asansör modellerini tercih edebiliyorlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Servis Asansörü

Asansör Etiketleri

Asansör Nasıl Çalışır?