Servis Asansörü

Servis Asansörü Hakkında

Asansörlerin kullanımlarının temel amacı katların arasındaki geçişin çok daha hızlı olması amaçlanmaktadır. İlk kullanıldığı zamanlarda yalnızca belli başlı şekillerde kullanılıyor olsa da günümüzde bakıldığı zaman artık asansörler farklı özellikleri içerisinde yer alacak şekilde hazırlanıyor. Böyle olunca da asansörlerin kullanım alanları da artıyor. Servis asansörü de son dönemlerin gözde asansör modellerinden biri olarak ön plana çıkıyor. İlk başlarda servis asansörleri restaurant ve otellerdeki mutfak bölümlerinde kullanılıyordu. Daha sonrasında ise villalarda da sıklıkla tercih edilmeye başladı. İnsanların servis asansörleri konusundaki tercihleri de artış göstermeye başladı. Bu artışların sayesinde de artık mutfak ile yemek yenecek olan alanın arasındaki mesafesinin azalması da sağlanmış oluyor.

Servis Asansörünün Tarihçesi 

Şimdilerde pek çok yerde sıklıkla kullanılmakta olan servis asansörü, aynı zamanda yemek asansörü olarak da bilinen asansör çeşididir. İnsan asansörlerinin aksine servis asansörleri yük asansörleri sınıfında yer almaktadır. Fakat bilindik tarzdaki asansör modellerine göre işlevleri ve boyutları farklılıklar gösterebilmektedir. Bu farklılıkların başında ise kapılar geliyor. Bilindik tarzdaki asansörlerde kapılar manuel yani yandan dışa doğru ya da içeriden yanlara doğru kayan kapılar olabiliyor. Servis asansörleri ise çoğunlukla giyotin tipi kapılara sahiptir. Bu kapılar yukarıdan açılan kapı türlerindendir. Bilindik yük asansörlerinin aksine yemek için kullanılan servis asansörlerinde yükle temas etmekte olan alanların hijyenik olması önemlidir. Dolayısıyla servis asansörlerinde ağırlıklı olarak paslanmaz çelik ürünler tercih edilir.

Servis Asansörü Kapasitesi

Son dönemlerde servis asansörü modellerinin kullanım alanları daha öncesinde olmadığı kadar artış göstermeye başladı. Genel olarak bakıldığı zaman pek çok kişi bu tarz asansörlerin yalnızca yemekhane ve restaurantlarda tercih edilebildiğini düşünüyorlar. Gerçekte ise ankara asansör bakımı alışveriş merkezlerinde, hastanelerde, hukuk bürolarında, çamaşırhanelerde, büyük arşivleri olan farklı sektörlerde servis asansörleri farklı amaçlar için kullanılır. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken en önemli detayların başında ise servis asansörünün nerede kullanılabileceğinin netleştirilmesi gerekiyor. Bunun nedeni ise servis asansörlerinin isteğe bağlı olarak değiştirilebilmesi geliyor. Bilindik tarzdaki servis asansörlerinin yanı sıra yemeklerin taşınması adına da servis asansörleri kullanabiliyor.

Servis Asansörünün Gelişimi 

Servis asansörlerinin bu alanda kullanılabilmesi içinse isteğe bağlı olarak servis asansörü içerisinde raflar yer alabiliyor. İnsanların bu alandaki isteklerinin artış göstermeye başlaması ile beraber ise farklı markalara ait servis asansörleri üretiliyor. Böylesine fazla asansör modelinin ortaya çıkmaya başlaması ile beraber ise en doğru seçimin yapılması da sağlanmış olur. Servis asansörü seçimi yapılırken dikkat edilecek olan şeylerden biri de bu konuda deneyimli olan isimler ile iletişime geçmek olmalıdır. Deneyimli kişiler işletmelerin veya insanların servis asansörüne ihtiyaçlarını net olarak belirlemekte ve onlara göre en uygun olacaklarını düşündükleri tarzdaki servis asansörleri arasından seçimlerin yapılmasını sağlar. Böylelikle de kısa bir süre içerisinde servis asansörü seçimi yapılarak bunların kullanılmasına başlanmış olur.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Asansör Etiketleri

Asansör Nasıl Çalışır?